Weekbericht nr. 5, 2-9 okt 2015

Printen
--
Nieuwsbrief n°5
26 mei 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 5 oktober instructie brigadieren 10:00-11:00 uur
Maandag 5 oktober ouderavond De Rozenpoort 20:00 uur
Woensdag 7 oktober oudercursus 18:45 blok 1, 20:00 uur blok 2
Donderdag 8 oktober herfstwandeling De Rozenpoort
Vrijdag 9 oktober herfstwandeling De Rozenpoort 
--


Is het moed of moeten?


Beste ouders,
De leerlingen hebben afgelopen dinsdag genoten van een prachtige Michaëlsdag. Alle ouders die hebben meegeholpen om dit mede mogelijk te maken hartelijk dank hiervoor namens het leerkrachtenteam. Hieronder een verslag van deze dag van een leerling.
In deze nieuwsbrief graag uw bijzondere aandacht voor de oproep voor het brigadieren waar a.s. maandag de instructie voor plaats vindt. We stellen uw medewerking erg op prijs!
Fijn weekend.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

Verslag Michaelsfeest

Ik ben naar het Michaëlsfeest geweest. Het was een mooie dag en het was warm en goed weer. Met mijn groepje ging ik leuke spelletjes doen.
Zoals darten of kubb, maar het leukste en het lekkerste was appelmoes eten met beschuit en kaneel. Toen kwam het leukste: het zwaard zoeken.
Ik mocht niet mee doen, want het zwaard zoeken is alleen voor klas 1, 2 en 3 dus ik mocht kijken.
Uiteindelijk vond Anouk van klas 3 het zwaard en versloeg de draak.
 
Abel Houben  (klas 4)
 

Let op: brigadierinstructie a.s. maandag

A.s. maandag 5 oktober van 10:00 tot 11:00 uur instructie brigadieren door de wijkagent Politie Eindhoven Zuid. Met slechts een uur aanwezigheid heeft u het certificaat op zak!
We zijn nog hard op zoek naar ouders die willen deelnemen en er mee zorg voor willen dragen dat de leerlingen veilig over kunnen steken.
 

Lezing opvoeden in het digitale tijdperk

Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt aandacht gevraagd voor de invloed die de "social media"op volwassenen heeft. Menig opvoeder loopt rond met nijpende vragen hoe hij of zij met deze materie om zou kunnen gaan.
Ook wij als school lopen tegen vragen aan, die met deze materie te maken hebben en denken zelfs fenomenen te ervaren die nauw verband daarmee kunnen hebben.
Wij kunnen niet anders dan u er nogmaals te attenderen op de bijeenkomst hierover. De lezing "Opvoeden in het digitale tijdperk" van kinderarts en schrijver van het boek Beeldscherm Beelden Edmond Schoorel zou een welkome bijdrage kunnen zijn in de opvoeding en begeleiding van onze kinderen.
Tevens is er een korte presentatie van "De Vlinder" houten speelgoed.   

Woensdag 7 oktober van 20.00-22.00 uur

Novalis College, Sterrenlaan 16
Entree €5,- voor leden en €7,50 euro voor niet leden.
 
Leerkrachten van de Vrije School Brabant
 

Thema-avond: grenzen stellen

Dinsdag 13 oktober 20:00 uur thema-avond over het stellen van grenzen in de opvoeding. Deze is voor alle ouders van de school en de opvang.

Wees welkom en geef je op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek me even aan.

Diana van Pinksteren, Intern begeleider kinderopvang vanuit Korein, en
Daan Verbaan, gezinswerker vanuit de Lumensgroep, zullen met mij deze avond vormgeven.
Claudia Tinga, VVE-coördinator en leerkracht
 

Lekker lezen met de bieb

De kinderboekenweek staat weer voor de deur!
Van 7 tot en met 18 oktober kun je in bibliotheken, boekhandels en musea terecht voor allerlei activiteiten rondom het thema natuur, wetenschap en techniek.
Motto van dit jaar: Raar maar waar!
Voor meer informatie ga naar de website www.kinderboekenweek.nl
In onze schoolbibliotheek staat een tafel vol met boeken naar aanleiding van de boekenweek.
Kom gerust eens kijken!
 

Gezocht: houten kralen, lege ronde dozen en oude wollen truien

Gezocht voor de kleuters en de handwerkende kinderen:
-kralen, afkomstig van die autozittingmatjes. Ooit zijn ze in de mode geweest. Nu zie je ze bijna niet meer in de auto's, wellicht liggen ze ergens in de hoek van de garage te wachten op een tweede kans.
- lege ronde dozen van kruidenthee in poedervorm etc. Jammer als ze in de vuilnisbak terecht komen. Ook zij verdienen een nieuwe kans.
- oude wollen truien, verwassen en zelfs met gaten zijn zeer welkom .

Bij voorbaat grote dank.
Bechènâ
 

Heerlijk avondje

Handwerkers, hobbyisten, vakmensen, opruimers en andere aanpakkers OPGELET!
Jullie, als ouder van school, worden in de gelegenheid gesteld om tegen een gereduceerde prijs een kraampje, in de vorm van een leerlingentafel te huren. Huur is €2,- voor een tafel van 50 cm bij 70 cm. Neem even een kijkje in de klas van je zoon/dochter.
Denk daarbij aan eigengemaakte, eerlijke spulletjes, zowel voor de natuurtafel als voor de aankleding van je huis/kinderkamer, maar ook aan kinderspeelgoed en andere hebbedingetjes. 
Ook tweedehands speelgoed/boeken/kleding kunnen zo aan de man gebracht worden.

Zo'n Heerlijk Avondje is een avond van en voor ouders.
En.... veel handen maken niet alleen het werk licht, maar vast en zeker ook gezellig!
Hulp is ten alle tijden welkom.
Neem daarvoor even contact met ons op:
Mira (ouder uit klas 5 en 3) 06 20753560  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Riëtte (ouder uit klas 6 en 5) 06 13342614  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bechènâ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Bericht GGD Brabant Zuidoost

Vanuit de Wet Publieke Gezondheid is de GGD verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg van kinderen van 4 t/m 19 jaar. Zij zetten zich in om eventuele gezondheidsproblemen en -risico's op te sporen en zoveel mogelijk te beperken. Onder meer via gezondheidsonderzoeken houden zij, in samenwerking met de school, zicht op lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. De GGD gaat daarbij zorgvuldig om met alle persoonsgegevens van ouder en kind. 

Het Jeugdgezondheidszorgteam van de GGD Brabant-Zuidoost bestaat dit schooljaar uit jeugdarts Iloma Zijlmans, verpleegkundige JGZ Willeke Wisink, assistente JGZ Ans Nijssen en contactpersoon gezondheidsbevordering Emy van Maaren.

In het jaar dat kinderen 9 jaar worden, krijgen ze een uitnodiging voor de BMR en DTP vaccinatie. Kinderen uit de gemeente Eindhoven (zuid), Veldhoven en Waalre  op 14 oktober 2015 (geboren in juli t/m dec 2006) of 13 april 2016 (geboren in jan t/m juni 2007)  in Eindhoven Zuid Indoorcentrum Eindhoven, Theo Koomenlaan1 en kinderen uit de gemeente Best, Eindhoven (noord), Nuenen en Son en Breugel op 11 november 2015 (geboren juli t/m dec 2006) of 11 mei 2016 (geboren in jan t/m juni 2007) in Sporthal Eckart Airbornelaan 1a.
 

Extern bericht: Lezing achter de sluier van ISIS

Voordracht door Loek Dullaart op woensdag 4 november 20:00-22:00 uur

Er is een grote vluchtelingenstroom gaande uit Syrië door de oorlog,  strijd die er gaande is door de politiek van Assas maar ook I.S.  Heel de wereld raakt hierbij betrokken;  het westen, Amerika, maar ook Nederland en ook Rusland.  Wat is hier gaande?   Wij hebben Loek Dullaart gevraagd om in te gaan op de achtergronden; enerzijds van de politiek van Amerika, maar ook op achtergronden van de Islam. 

Plaats: Vrije School De Driestroom Waalstraat 30, 's Hertogenbosch
Bijdrage: €7,- incl. koffie en thee

Vrije School De Driestroom
 

--
VOORUITZICHT
Dinsdag 13 oktober thema-avond Grenzen 20:00 uur
Woensdag 14 oktober dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 14 oktober spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
30_20150911bijlage_city_run_2015.pdf