Weekbericht nr. 13, 9-16 dec

Printen
--
Nieuwsbrief n°13
26 mei 2020
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Maandag 12 december derde adventviering 8:45 uur
Woensdag 14 december dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 14 december spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Donderdag 15 december paradijsspel 19:30 uur 
--


Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een bewustzijnstoestand. - Calvin CoolidgeBeste ouders, collega's en belangstellenden,
A.s. donderdag is alweer de eerste uitvoering van de kerstspelen: het paradijspel. Lees hieronder de praktische informatie m.b.t. de spelen dit jaar, goed door. Verder een toelichting over de vervangingen afgelopen tijd en komende tijd, een bericht over parkeren en een grote verassing bij de kinderopvang.
Fijn weekend.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

kerstspelen

Op donderdag 15 december om 19:30 uur wordt het Paradijsspel opgevoerd. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf klas 3. Daarnaast zijn natuurlijk ook alle ouders van andere klassen en belangstellenden van harte uitgenodigd. Het is vrij toegankelijk, een kaartje is niet nodig.

Donderdag 22 december om 16:30 en om 19:30 uur wordt het kerstspel opgevoerd.  De uitvoering om 16:30 uur is met name voor de kinderen tot en met klas 2 en de voorstelling om 20:00 uur voor de hogere klassen. Het is geschikt vanaf de oudste kleuterleeftijd.
Voor deze voorstelling is het nodig om kaartjes te hebben. Deze zijn vanaf donderdag 15 december gratis af te halen bij de administratie.
We verzoeken nadrukkelijk om enkel kaartjes af te halen die u ook daadwerkelijk gebruikt. Om de rust tijdens het spel te bewaren kiezen we er dit jaar voor dat kinderen bij hun ouders/begeleiders zitten.

Op donderdag 12 januari is tot slot de uitvoering van het Driekoningenspel om 19:30 uur. Deze uitvoering is voor kinderen vanaf klas 4 en voor alle ouders en belangstellenden.

Zie ook de bijlage.

Nelleke van Meijl-Tielens, administratie
 

Vervang perikelen

Beste ouders,
Ongetwijfeld heb u vernomen van de afwezigheid van enkele medewerkers. Het kan zelfs zijn dat u last heeft ondervonden van de afwezigheid van enkele personeelsleden. Toch zetten we als team alle zeilen bij om de continuïteit van de lessen zoveel mogelijk te borgen. Ondanks speurwerk binnen stichting Pallas, waar wij deel van uit maken, naast de oproepen in dit weekbericht, uiteindelijk een landelijke advertentie geplaatst.

In de kleuterklas is nu juf Bechena volledig ingezet, zodat er even geen handwerklessen worden gegeven. De klassenleerkrachten vangen de uren van haar op om dit mogelijk te maken. Mira Spelbrink, leerkracht aan de vrijeschool te ’s Hertogenbosch en ouder van onze school, vervangt eveneens 2 dagen, naast Juf Wilmi en juf Ans, die beiden al van pensioen wilden genieten! Vervolgens worden ook juf Ingrid, die de RT verzorgt, en meester Adri, de IB-er, ingezet wanneer onverhoopt een leerkracht ziek is. Het is echt roeien met de riemen die we hebben, zeker in deze drukke adventtijd die ook nog iets extra’s vraagt. Aan jullie als ouder de vraag om een beetje begrip als het even anders loopt dan verwacht. Ook wanneer vragen wat langer op een antwoord moeten wachten.

Alvast dank aan de leerkrachten die een tandje bijzetten en u als ouder voor uw begrip en geduld in deze.

Ray Kusters

niet parkeren tegen de houten units!

Regelmatig wordt er geparkeerd tegen de houten units (achterzijde bibliotheek). Dit is niet toegestaan. De doorgang wordt belemmerd! De Kiss en Ride strook moet ten allen tijden vrij blijven voor eventuele hulpdiensten. Daarnaast wekt het ergernis op bij andere automobilisten, die door de buitenspiegels niet ongeschonden kunnen doorrijden zoals de bedoeling is! 
Ray Kusters
 

cadeau kinderopvang

Maandag 5 december stond er wel ’n héél groot cadeau te wachten op het achterplein voor de héle opvang:
een heuse bakfiets voor 8 kinderen. Nu kunnen we het gánze land in, zo schreef de goede Sint. Dank je wel van alle kinderen en juffen van de opvang!
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang


 

VOOR U GELEZEN!

Deze week in VOOR U GELEZEN: Docent buitenspel in eindrapport Onderwijs 2032. Zie de bijlage. Een reactie van met name Kees Boele op dit rapport. Hij schreef onlangs het boek ONDERWIJSHEID . Daarin beschrijft hij tegen welke moeilijkheden de huidige leerling, ouder en de leerkracht in het onderwijs aanlopen. In dit artikel alvast een voorproefje van hoe hij tegen het huidige onderwijsbeleid aankijkt.

Heeft u ook een interessant artikel gelezen dat het onderwijs raakt? Deel het met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wellicht wordt het artikel in deze nieuwsbrief geplaatst.

Ray Kusters

--
VOORUITZICHT
Maandag 19 december vierde adventviering
Woensdag 21 december spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Donderdag 22 december kerstviering, kerstspel 16:30 en 19:30 uur
Vrijdag 23 december vrij
--
---
Powered by AcyMailing
Bijlagen
docent_buitenspel_in_eindrapport_onderwijs2032.pdf
vsb__voert_op_2016.pdf