Weekbericht nr. 23, 15-22 mrt

Printen
--
Nieuwsbrief n°23
17 november 2019
Voorbeeld-nieuwsbrief-Janne-banner
--
AGENDA
Donderdag 16 maart ouderavond klas 2 20:00 uur
Dinsdag 21 maart ouderavond kleuters 20:00 uur, Nel 19:30 uur
Woensdag 22 maart spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
Woensdag 22 maart oudercursus 18:45 uur, 20:00 uur
Donderdag 23 maart MR
Vrijdag 24 maart studiedag, leerlingen vrij
--

We zijn zo graag in de vrije natuur, omdat deze geen mening over ons heeft.
- F. NietzscheBeste ouders, collega's en belangstellenden,
In deze nieuwsbrief een bericht van de lentemarkt, projecten van klas 2 en klas 5 en de studiedagen. Bij de externe berichten een mooie actie.
Fijne week.
Nelleke van Meijl-Tielens
 

dringende oproep: Lentemarkt organisatie

Om ook dit jaar weer een inspirerende en feestelijke lentemarkt te kunnen organiseren, moet het organisatie-team uitgebreid worden. Wie helpt er het met de algemene organisatie? Het draaiboek ligt er al, en contacten lopen. Er zijn verschillende taken: restaurant, activiteiten, standhouders, en andere taken. Aanmelden:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bechena, Mira, en Jaap

 

schrijfproject klas 2Klas 2 is een schrijfproject begonnen. Ze gaan brieven schrijven met ouderen uit het verzorgingstehuis "Peppelrode". Zo komen we meer te weten over elkaar.


Brief Livy klas 2

 

E waste race klas 5

Klas 5 neemt deel aan de E waste race. Dit is een inzamelingsactie van elektronische apparaten die je normaal gesproken weggooit omdat ze kapot zijn, verouderd of omdat je ze simpelweg niet meer nodig hebt.  Enorm zonde want deze spullen zitten vol met waardevolle materialen. Gaat u maar eens na wat u mogelijk thuis nog heeft liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler? Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Dit doen we met de E-waste race. Officieel is het een wedstrijd tussen scholen, maar bij ons staat het bewustwordingsproces centraal. Op het schoolplein staat een grijze kliko met gele deksel. Mocht u thuis spullen hebben die u graag doneert aan de e waste race, dan kunt u ze in deze container deponeren. Mocht de kliko vol zijn, dan zetten we er een nieuwe neer. We hebben er tien, kortom plek zat! Voor meer informatie kunt u terecht bij meester Joost  van klas 5.  De actie duurt van 13 maart tot en met vrijdag 7 april.
Joost Aben, leerkracht klas 5
 

studiedagen vrijdag 24 en maandag 27 maart

Vrijdag 24 maart en maandag 27 maart is de school gesloten vanwege studiedagen.

De peutergroepen zijn deze dagen gewoon geopend.

De BSO heeft op die dagen een dagactiviteit. Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u dus opvang voor de gehele dag aanvragen.
Ouders die al een contract hebben voor de vrijdag- en maandagmiddag, hoeven slechts de ontbrekende uren extra aan te vragen.
Gaarne uw verzoeken indienen via Kdvnet.nl

De BSO is óók geopend voor kinderen die normaal gesproken niet bij de BSO komen. Aanmelden kan dan via e-mail aan Kris Holtermans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dagopvang is normaal geopend tijdens de studiedagen van school.
Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

gezocht

Heeft u nog een wandelwagen die een tweede leven bij onze kinderopvang kan mee gaan?
Wij kunnen nog wel een goed uitziende wandelwagen gebruiken!

De dagopvang is ook nog op zoek naar goede wipstoeltjes. Mocht uw kind die wellicht ontgroeit zijn, dan houdt de opvang zich aanbevolen!
U kunt het afgeven bij de administratie van de kinderopvang.

Kris Holtermans, leidinggevende kinderopvang
 

Extern bericht: Actie ik wil een prentenboek

De gedachte is dat velen in dit land zich sterk maken voor geletterdheid van jonge kinderen. Dat wordt gezien als basis voor school- en maatschappelijk succes. Boeken, taal, voorlezen: het zijn allen zaken die een noodzakelijke basis zijn voor een kind om zich te ontwikkelen. Daar wordt hard aan gewerkt in de kinderopvang en ook in het basisonderwijs.
Maar het blijkt dat lang niet iedereen boeken -en met name prentenboeken- in huis heeft, en dat zeker niet alle kinderen ook thuis worden voorgelezen. Terwijl iedere onderwijskracht zal beamen hoe belangrijk dat is als basis voor wat er in de kinderopvang wordt aangeboden.

Nu heeft een aantal partijen de handen ineengeslagen. Zij komen met een ambitieus initiatief: ze willen in het voorjaar een prachtig, klassiek, gebonden prentenboek aanbieden voor maar €2,-. En dat willen ze ieder jaar opnieuw doen, om er zo voor te zorgen dat alle kinderen in Nederland, rijk en arm, een verzameling van de mooiste prentenboeken in de kast hebben staan.

Vanaf 7 april is De gruffalo Julia Donaldson en Axel Scheffler voor slechts €2,- te krijgen in de boekhandel.
 

antroposana: slikken of stikken

Antroposana organiseert op donderdag 23 maart weer een spraakmakende avond in relatie met onze gezondheid.
De inleider van die avond is :  Loek Dullaart , voorheen Vrije Schoolleraar en thans ook publicist en de bedoeling is dat wij met hem in gesprek gaan  over de achtergrond van de titel :
                                    Slikken èn Stikken .

Deze titel vraagt enige toelichting:
De tekst Slikken èn Stikken is de titel van een toneelstuk van de Verleiders over de zorg.
Loek Dullaart heeft dat toneelstuk mede als voorbereiding voor deze avond bekeken en zal ons daar verslag van doen.
Maar tegelijkertijd is het ook een onderwerp, wat hem ter harte gaat en waar hij zich ook grondig in verdiept heeft.
Wij worden als patiënt steeds meer op de proef gesteld  om ons als mondige patiënt te ontwikkelen in relatie met onze eigen gezondheid.
Achter de schermen heeft hij veel onderzoek gedaan. Hij is ook de inspirator van de zogenaamde Alert-groepen, die trachten de werkelijkheid achter de feiten te ontdekken.
Met dit thema probeert hij met ons zicht te krijgen op het functioneren van de "medische bedrijfstak" die naast de ongelofelijke mogelijkheden die er in ons belang ontwikkeld worden tegelijkertijd zich als een materieel fenomeen ontwikkelen.
Met vragen als: Als we ziek zijn krijgen we heel wat te slikken......:  en:
Alternatieve medicijnen en behandelwijzen worden door marktwerking en het economisch systeem bijna geheel buitengesloten.
Maar ook de zogenaamde marktwerking van de zorgverzekeraars met een geweldige verspilling van  onze zorgpremies.
Omdat Antroposana een belangenvereniging is, is het van groot belang om ons in ieder geval te organiseren om het belang van de Antroposofische Gezondheidszorg te onderkennen en te laten vertegenwoordigen.
Voor zover u nog geen lid bent, nodigen wij u van harte uit lid te worden.
Het lidmaatschap kost slechts 35 euro per jaar en sommige zorgverzekeraars vergoeden het lidmaatschapsbedrag.....
Dus een echte win-win-situatie.
U bent 23 maart van harte uitgenodigd.
Henk Verboom
 

--
VOORUITZICHT
Maandag 27 maart studiedag, leerlingen vrij
Dinsdag 28 maart ouderavond klas 1 20:00 uur
Woensdag 29 maart dreumesinloopochtend 9:00-11:00 uur
Woensdag 29 maart spreekuur JGW-er 12:30-13:30 uur
--
---
Powered by AcyMailing