Kinderdagverblijf De Kleine Prins

"Een goed begin...in een veilige omgeving". Hartelijk welkom voor een kennismakend gesprek.

Bent u op zoek naar opvang voor uw kind(eren) van 0 tot 4 jaar? Een plek waar uw kind veilig is, zich vertrouwd voelt en bovenal kind kan zijn? Kom dan eens kijken bij Kinderdagverblijf De Kleine Prins in Eindhoven. Als onderdeel van Spilcentrum De Sterren bieden we kleinschalige kinderopvang in de huiselijke sfeer. Met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, biologische voeding en speelgoed van natuurlijke materialen. Dat alles in een rustige, bosrijke omgeving waar veel te beleven valt.

Kom gerust eens kijken
Natuurlijk wilt u het beste voor uw kind en gaat u bij het uitzoeken van geschikte opvang niet over een nacht ijs. En omdat een bezoek aan De Kleine Prins zoveel meer zegt dan alleen woorden, nodigen we u graag uit om een keer een kijkje bij ons te komen nemen. Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons bereiken op nummer: 040 293 82 97 of stuur een e-mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hopelijk tot ziens!

Groepsgrootte & Dagindeling

Groepen
We kunnen maximaal 16 kinderen plaatsen per groep. 
 
Dagindeling
07.30 uur:        kinderen en ouders worden ontvangen, vrij spel
09.00 uur:        opening van de dag in een kringetje, met vaste rituelen zoals uit bed halen van de kabouter, liedjes, rijmpjes, vingerspelletjes etc. gevolgd door vrij spel
09.30 uur:        fruit eten, aansluitend plassen of verschonen
10.30 uur:        buiten spelen
11.30 uur:        boterham eten, thee drinken, aansluitend plassen of verschonen
13.00 uur:        kinderen worden opgehaald, anderen blijven, sommigen komen binnen
13.15 uur:        kinderen gaan slapen of rusten
15.00 uur:        aan tafel eten we zelfgemaakte biologische soep, met maiswafel, gevolgd door gezamenlijke activiteit, zoals schilderen, brood bakken etc.
16.00 uur:        buiten spelen/wandelen
17.00 uur:        gezond tussendoortje zoals tomaatje, komkommer
17.30 - 18.30 uur:    ophaaltijd

Verblijfsruimtes, slaapkamers en voorzieningen

Groepsruimtes
Er zijn twee volledig ingerichte groepsruimtes. Daarnaast zijn er een tweetal slaapkamers en is er een toilet- en doucheruimte speciaal gericht op kinderen. De twee groepsruimtes zijn identiek ingericht compleet met keuken voorzien van een koelkast met diepvries en een warm- en koudwatervoorziening. Bovendien is er voor de kinderen een laag aanrecht met een houten fornuisje en andere toebehoren. Al het meubilair en speelgoed is veilig en van hoogstaande kwaliteit.
 
Peuterhoek
De peuterhoek is ingericht met voornamelijk houten speelgoed, poppen, lappen om hutten te bouwen, wagentjes etc. Er is een grote tafel met stoeltjes om aan te eten, te knutselen, te schilderen of te tekenen. Bovendien is er ruimte vrijgehouden om een kringetje te kunnen maken om samen liedjes te zingen of een verhaal te vertellen.
 
Babyhoek
De babyhoek is afgeschermd met houten meubilair. Boven de babyhoek hangt een hemel van stof zodat deze plek een omsloten en beschermde sfeer heeft. Daarnaast is de babyhoek voorzien van een aankleedtafel, hoge box en wollen kleed op de vloer.
 
Slaapkamers
De slaapkamers zijn voorzien van hoge en lage spijlenbedjes. Met een babyfoon en om de 10 min. even om in de slaapkamer kijken, houden de leidsters toezicht op de situatie in de slaapkamers. De slaapkamers kunnen goed verduisterd worden en er is ruim voldoende ventilatie voor frisse lucht.
 
Toiletten
Op de gang is een aparte toiletruimte met drie kleine toiletten, een groot toilet, een wastafel op juiste hoogte voor peuters en een aparte ruimte met een douche, wasmachine en droger.
 
Buiten
Naast de twee groepsruimtes, de slaapkamers en het sanitair beschikt De Kleine Prins over een buitenspeelruimte. Deze bestaat uit een omheind grasveld met bomen en struiken eromheen. Het bevindt zich aan de rechterkant van het schoolplein van de Vrije School Brabant. Er is ook een grote zandbak, ruimte voor fietsjes, karren en ander tuinspeelgoed. Er is een berg, een glijbaan, boomstam om op te klimmen en een hut van wilgentakken. Kortom, er kan naar hartelust buiten gespeeld worden!

Voeding

Kinderdagverblijf De Kleine Prins biedt biologische voeding, zoals melk, thee, sap, vers brood, maïswafels, fruit en broodbeleg zoals pindakaas, appelstroop en honing. Deze producten worden uiteraard gevarieerd aangeboden.

Wat betreft voeding voor baby's vragen we de ouders om zelf voor poedermelk (in poedervorm) en eventuele fruit- of groentehapjes te zorgen. Dit vanwege het grote aanbod aan voeding en de verschillende wensen van ouders of de behoeften van het kind. Ook vragen we ouders zelf voor de benodigde luiers te zorgen.

Rond 15.00 gaan we met z'n allen aan tafel om zelf gemaakte biologische groentensoep te eten voor kinderen vanaf 1 jaar. Ouders geven hiervoor toestemming in KOVnet. Het is geen complete maaltijd, echter een gezonde vulling voor een lange dag. Om 17.00 uur krijgen de kinderen komkommer en/of tomaatje ter overbrugging tot aan de avondmaaltijd thuis. 

Tijden

De Kleine Prins is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur, met uitzondering van nationale feestdagen. Ook tijdens de vakantieperiodes is het kinderdagverblijf geopend.

Tarieven 2022

Het tarief bedraagt € 8,88 per uur.

U kunt kiezen uit de volgende dagdelen:
07.30 - 08.30 uur
07.30 - 13.00 uur
08.30 - 13.00 uur of tot 15.00 uur
13.00 - 15.00 uur in aansluiting op de peutergroep
13.00 - 18.30 uur

Het dagdeel x aantal keren per week x 52 = het jaartarief : 12 = het maandtarief
40 weken contract is contract zonder 12 schoolvakantieweken volgens jaarplanning Spildesterren.
Het dagdeel x aantal keren per week x 40 = het jaartarief : 12 weken = het maandtarief.

extra dagdeel, uurtarief: € 9,41

Middels het ouder verzoekensysteem KOVnet.nl kunt u extra dagdelen aanvragen of ruilen.
Alle contractouders krijgen hiervoor een individuele logincode.

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden voor kinderdagverblijf De Kleine Prins? Vul dan hier het aanmeldformulier in.

Ouderraad

Binnen kinderdagverblijf De Kleine Prins kennen we een ouderraad. Deze stelt zich ten doel de belangen van de kinderen en de ouders zo goed mogelijk te behartigen. Tevens vertegenwoordigt en adviseert zij ouders als het gaat om de kwaliteit van de kinderopvang. Voorzitter: Mw. F. Steep, te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Kinderdagverblijf De Kleine Prins
Nuenenseweg 6
5631 KB  EINDHOVEN
T: 040 - 2938297 of 06-51341848
(maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30-13.00 uur)

Groep Sterrenkinderen
T: 06-26825309

Groep Zonnekinderen
T: 06-82324327

Peutergroep Bloemenkinderen T 06-19224206

Peutergroep Kabouterkinderen T 06-82437013
 

Landelijk registratienummer De Kleine Prins: 197804883.

inspectierapport 2021

Inspectierapport
Klik op de link  Inspectierapport definitief 15 november 2021 om het inspectierapport van Kinderdagverblijf De Kleine Prins openen.
Klik hier VVE rapport 15 november 2021 voor rapport VVE criteria 15 november 2021  gemeente Eindhoven

Klachtenprocedure

Algemene voorwaarden

Kinderdagverblijf De Kleine Prins

plakkenIn een huiselijke sfeer opgroeien onder de hoede van een vaste leidster. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
Lees meer

Peutergroepen De Kleine Prins

tekenenSamen spelen in een rustige en harmonische omgeving. Voor kinderen van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar.
Lees meer

Buitenschoolse opvang Peronniek

buitenschoolse-opvang Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen na schooltijd spelen in een huiselijke en stimulerende omgeving.
Lees meer